Siirry sisältöön

Haastepyöräily logo

Haastepyöräily -kampanja starttaa vappuna 1.5.2021!

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa  Lounais-Suomessa 33 kunnan alueella. Haastepyöräily -kampanja-aika Jämijärvellä 1.5.-31.8.2021

Pyöräillä voit sähköpyörällä, maastopyörällä, citypyörällä, hybridipyörällä, cyclocross pyörällä, maantiepyörällä, laatikkopyörällä, tandempyörällä… jne. Valitse itselle soveltuvin polkupyörä ja lähdetään yhdessä pyöräilemään!

Kampanjan tavoitteena on kannustaa kaiken ikäisiä kuntalaisia pyöräilemään oman kunnan alueella, ja samalla kisailla omassa sarjassa muita kuntia vastaan. Kuntakisassa on kolme sarjaa: alle 5000 asukkaan, alle 10 000 asukkaan ja yli 10 000 asukkaan sarjat.

”Tämä aika on lisännyt esimerkiksi etätyöskentelyä, jolloin normaali päivittäinen liikkuminen on jäänyt pois. Pyöräily onkin hyvä matalankynnyksen liikunta- ja liikkumismuoto korvaamaan sen. Pyöräily kehittää niin fyysistä hyvinvointia ja samalla ulkoilu auttaa myös henkiseen hyvinvointiin, kertoo LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.”

Ohjeet pyöräilykilometrien kirjaamiseen

Jämijärvellä käytetään kahta kirjaus tapaa: Pyöräilyvihkot on viety kuntolaatikoihin, joita Jämijärvellä on 8kpl! Perinteisen vihkokirjauksen lisäksi pyöräilijöiden käytössä myös mobiilisovellus.

Laatikkokirjaukseen oikeuttava määrä edellyttää 10 kilometrin matkaa pyöräillen, mutta esim. työmatka- tai koululaispyöräilyssä kirjauksen voit tehdä kokonaismatkan edestakaisin ollessa 10km. Samalla reissulla voi merkitä useammankin kirjauksen kutakin 10km kohden. Jokainen kirjaa omat pyöräilynsä. Kuntolaatikoissa on vihko ja kynä. Vihkoon merkitään 10km pyöräilty matka. Mikäli haluat osallistua arvontaan, niin kirjaan vihkoon myös nimesi ja yhteystietosi, josta sinut tavoittaa.

Kirjauspisteet sijaitsevat

  1. Raharinne
  2. Vauhdin lava
  3. Jämi
  4. Vihu
  5. Äiti- muistomerkki
  6. Suurimaan koulu
  7. Kuusijoen kylä – entinen koulun tiehaara
  8. Tykköön koulu

 

Mobiilikirjaus 

1. Lataa sovellus Google Play tai App Store -sovelluskaupasta

2. Kirjaa omat tiedot sovellukseen (jos olet aikaisemmin käyttänyt mobiilisovellusta, löytyvät tietosi koodilla)

3. Kirjaa omat pyöräilykilometrit

4. Tallenna

Lisätietoja:

Lisätietoja haastepyöräilystä

Haastepyöräily – kampanja infovideo: Haastepyöräilyn infovideo

Realiaikainen kilometriseuranta nähtävillä: Haastepyöräilyn reealiaikainen kilometriseuranta