Siirry sisältöön

11.9.2023 otetut uusintavesinäytteet Palojoen vesiosuuskunnan alueelta ovat olleet puhtaat. Jotta keittokehotus voidaan purkaa, laitokselta tulee saada kaksi peräkkäistä puhdasta näytettä. Tilanteen kartoittamiseksi otetaan seuraavat uusintavesinäytteet 18.9.2023 kaivolta ja verkostosta. Seuraavat tutkimustulokset valmistuvat mahdollisesti keskiviikkoon 20.9.2023 mennessä.  Tuloksista tiedotetaan välittömästi vesiosuuskunnan kotitalouksia.

Suolistoperäisten bakteerien esiintyminen juomavedessä on merkki ulosteperäisestä saastutuksesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereja tai viruksia. Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä 5–10 min. Vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti. Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Veden käyttöohjeet keittokehotuksen aikana

  • Keitä kaikki juotavaksi tai ruoanlaittoon tarkoitettu vesi. Riittävä veden keittoaika on 5–10 min. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Jos vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruoanlaiton yhteydessä, sitä ei tarvitse keittää etukäteen erikseen keittää.
  • Kahvin- tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.
  • Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.
  • Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.
  • Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.
  • Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja wc:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti. Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä. Lemmikkieläimille hanavettä voi tarjota normaalisti.

Lisätietoja:
Palojoen vok, Kimmo Ristimäki p. 0400 825 890
Kankaanpään kaupunki, terveysvalvonta, Susanna Salokangas p. 044 577 3330