Siirry sisältöön

JÄTEHUOLTO JÄMIJÄRVEN KUNNAN ALUEELLA

Jätelaki velvoittaa järjestämään jätehuollon koko kunnan alueella.

Jämijärven alueen jätehuolto on toteutettu vuodesta 1996 alkaen muilta osin kiinteistökohtaisena, paitsi kesäasuntojen osalta aluekeräysjärjestelmällä.

Kiinteistökohtaisessa jätehuollossa (asuinkiinteistöt) kiinteistön omistaja / haltija tekee sopimuksen suoraan jätteenkuljettajan kanssa ja jätteenkuljettaja toimittaa jätteet kaatopaikalle ja perii maksut suoraan kiinteistöiltä.

Kesäasunnot kuuluvat kunnan ylläpitämän aluekeräysjärjestelmän piiriin.

Kesäasuntojen sekajätteen keräyspisteet sijaitsevat K-Market Jämijärven ja kirjastotalon välissä, Suurimaan kaupalla, Tykköön koululla, Vihun Möökelissä sekä Mielahden ja Perhepuiston loma-asuntoalueilla, joihin kesäasuntojen sekajätteet tulee toimittaa.

Kunta perii kesäasunnoilta aluekeräyspisteen käytöstä vuosimaksun 92,73 / vuosi (sis alv 24 %).

Aluekeräysjärjestelmään hyväksyttyjen ympärivuotisessa käytössä olevien asuntojen vuosimaksu on 122,76 € / vuosi (sis. alv 24%)

K-Market Jämijärven ja kirjaston välissä sekä Suurimaan kaupan luona sijaitsevat myös

RINKI- ekopisteet,

johon hyötyjätteet (paperi, lasi, metalli ja kartonki) tulee toimittaa lajiteltuina. Myös paristot voidaan toimittaa Eko-pisteen yhteydessä olevaan keräysastiaan.

Rinki-ekopisteverkostoa ylläpitää Rinki Oy. Lisätietoja www.rinkiin.fi.

 

Vaaralliset jätteet tulee toimittaa vaarallisten jätteiden keräykseen.

Kunta järjestää keräyksen joka toinen vuosi ja keräyksestä ilmoitetaan paikallislehdissä, kuntatiedotteessa ja kunnan nettisivuilla.

Tarpeettomat ja vanhentuneet lääkkeet voidaan toimittaa terveysasemalle tai apteekkiin.

Käytöstä poistetut sähkö- ja elektroniikkalaitteet voi toimittaa kunnan varastoalueella sijaitsevaan SER-keräyspisteeseen, Puhdistamontie 16 (avoinna arkisin klo 8-17).