Siirry sisältöön

Jämijärveläinen yhdistyskenttä on aktiivinen. Huolimatta resurssien vähäisyydestä eli kunnan pienestä väkiluvusta, suhteellista resurssien vähyyttä ei kyllä ole. Koronan iskettyä keväällä, monet yhdistykset olivat oma-aloitteisesti kuntaan yhteydessä, jos vaikka tulisi sellaisia varautumistoimenpiteitä, joissa tarvitaan apua. Juuri kunnan koko huomioon ottaen tämä oli erittäin laajamittaista. Tänä vuonna valmistui myös yleisessä käytössä oleva venelaituripaikka Markulahteen yrittäjäjärjestön vedolla. Profil-lista Oy rakensi Suurimaan risteykseen taideteoksen, joka antoi alueelle uuden ilmeen ja samalla sekin toimii yleisessä käytössä olevana levähdyspaikkana. Nämä kaikki ovat mielestäni harvinaista ja kunnioittavaa aktiivisuutta.

Jämin alueen toiminta ansaitsee päästä esiin, koska siellä tapahtuu paljon. Voisi arvioida, että enemmän kuin monessa kunnassa kokonaisuudessaan. Pitkään tapahtumista ei aina tiedettykään paikallisesti, mutta kun tapahtumalistauksia on nyt alettu tehdä, toiminta näyttää varsin eläväiseltä. Loppuvuonna on tarjolla ainakin valjakkourheilijoiden kilpailuja, suunnistusmaraton, pyöräilytapahtuma, murhamysteeriä ja musiikkielämyksiä tarjolla sekä hiihtoa vähintään hiihtotunnelissa.

Tänä vuonna myös Lauhanvuori-Hämeenkankaan Geopark –alue sai ansaitsemansa Unesco-aseman. Jämi ja Hämeenkangas ovat luonnollisesti retkeilyalueena ja erityisenä geologisena kohteena esillä tämän myötä aiempaa enemmän. Uhrilähteen kaltaiset kohteet ovat jo saaneetkin erityishuomioita ja saavat varmasti myös jatkossa. Jämin alue on vuoden aikana houkutellut useita muuttamaan vapaa-ajanasunnon vakituiseksi asunnoksi.

Koko reilun vuoden, jonka olen saanut olla Jämijärvellä, asioihin, niin yhteiseen päätöksentekoon kuin muihinkin asioihin, on haluttu vaikuttaa ja aktiivisesti ehdotettu monenlaista parannusta sekä annettu tukea, milloin jokin on ollut menossa oikeaan suuntaan. Kunnan puolella luottamushenkilöt pitävät järjestötoimintaa erittäin tärkeänä ja ovat halukkaita lisäämään kolmannen sektorin rahoitusta omassa pienessä mittakaavassamme isostikin.

Ei ole mitenkään liioiteltua väittää, että Jämijärvi on pieni ja lennokas, kuten kuntastrategiassa esitetään.