Jämijärven kunta
Kirjoitettu lokakuu 07, 2016
Virtanen Kirsi

Kuvassa kanssani Michael yhtiöstä King Tech Turbines & Turboprop:sta.

Kyseessä oli siis maailman suurimmat suihkumoottorilennokkimessut. Olin siellä Suomen kisatiimin ja kisat järjestävän JFI Airshow:n edustajien kanssa. Jälkimmäisenä mainittu on sama organisaatio, joka järjestää upean Jämi Fly In ilmailunäytöksen.

Upea kokemus hyvästä yhteismarkkinoinnista

Esittelimme Saksassa maailmalle paitsi tulevan vuoden elokuun MM-kisoja – Jämillähän on siis 13.8.2017 alkaen Suihkumoottorilennokkien MM-kisat – sitä, mitä kaikkea voi tehdä Jämillä ja meitä ympäröivissä kunnissa.
Oli hienoa kertoa maailmalle, että meillä on upea Jämi, jonka sielu on syvällä suomalaisen ilmailun, purjelennon ja erilaisten lennokkien historiassa. En osaa arvioida montako kertaa lausuin viikonlopun aikana lämpimät tervetulotoivotukset Pohjois-Satakuntaan!

Jämi Spirit on Jämijärven ” fiilistekijä”

Messuilla saimme kokea upean, omanlaisensa, mutta Jämin henkeä muistuttavan yhteisöllisen ilmapiirin. Sellainen syntyy, kun ihmiset yhdessä, vapaaehtoisesti ja rakkaudesta lajiinsa suhtautuen saavat järjestymään hämmästyttäviä yleisötapahtumia. Jämihän on sellaisista tunnettu. Ei olisi hiihtoja eikä ilmailushowta ilman suurta vapaaehtoisten joukkoa, jonka työtapa on yhteen hioutunut ja johon otetaan oppiin joka vuosi uusia innokkaita tekijöitä.

Kenttäpäällikkö kertoi, että moni Jämi Fly In -talkoolaisista on ensimmäistä kertaa tapahtumassa käydessään palannut seuraavana vuonna talkoolaisena. Yhdessä tekeminen on valtavan merkityksellistä: Suuri tunne on yhteisesti jaettavissa ”Meidän” kesken, kun tapahtuma on ohi ja on huilaamisen aika. Se tunne on suurempi kuin yksin jaettu onnistumisen ilo.

Yhdessä saadaan enemmän

Jet Power -messujen ihmisiä, maailman kansalaisia, katsoessani mietin, miten pieni nurkka olemme Pohjois-Satakunnassa maailmalta katsoen.

Meidät suomalaiset tunnettiin messuvieraiden kanssa keskustelujeni perusteella noissa piirissä ennen vierailuamme lähinnä hyttysistä ja mahdollisesta lumesta elokuussa. Muutama kysyi vielä jääkarhuistakin. Moni suihkumoottorilennokkiharrastaja sai onneksi oikaisun Pohjois-Satakunta -kuvaan! Moni myös mainitsi, että kun ei Suomessa ole vielä käynyt, saattaisi lähteä käymään ensi elokuussa meidän maahamme tutustumaan.

Suihkumoottorilennokkien Jet World Masters 2017 on valtava mahdollisuus paitsi Jämille, myös koko naapurustolle. Tuumataan yhdessä kaikin tavoin, miten tämä kisa voisi tuoda pitkällä tähtäimellä paljon hyvää alueellemme! Tiedän, että se tuo.

Ystävällisin terveisin,

Kirsi Virtanen
Kunnanjohtaja
Jämijärven kunta