Jämijärven kunta

Haastepyöräily –kampanja JÄMIJÄRVELLÄ

1.5- 21.6.2020 sekä vielä jatkoa 31.8. saakka

Haastepyöräily starttaa vappuna poikkeusoloissa koko Satakunnassa

 

Mobiilisovellus laatikkokirjausten ohessa.

Laatikkokirjauksissa hanskat kädessä ja mahdollisesti oma kynä taskussa!

 

Laatikoissa myös kuntovihkot, joihin voi merkitä kävelylenkit tuttuun tapaan.

SUORITUSPAIKAT:

Vauhdin lava

Jämi, yläpihan ilmoitustaulu

Tykköön koulu

Äiti- muistomerkki

Kuusijoen kylä, entisen koulun tienhaara

Raharinne (kirjaston ala-piha)

Vihu, Palokosken- ja Kuninkaanlähteentien risteys

Suurimaa, entisen koulun tienhaara

 

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa taas vappuna 31 kunnan alueella, mutta koronavirusepidemian johdosta laatikkokirjausta käytetään erityistä varovaisuutta noudattaen.  HANSKAT KÄDESSÄ  ja oma kynänpätkä taskussa!

Mobiilisovellus on ilmainen sovellus, joka kerää ja tallentaa henkilön omat pyöräilyt, sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan Haastepyöräilysivun kuntarankingiin, josta näkee pyöräilymäärät kunnittain reaaliajassa.

Suorituspaikoilla muutamia esitteitä, perinteiset vihkot ja saatavana myös pyöräilykortti laatikoissa.

 

Poikkeustilassakin tarvitaan liikuntaa ja ulkoilua

 

Koronavirusepidemian takia on erittäin tärkeää huomioida viranomaisten suositukset ja määräykset. Suositusten mukaan liikkumista ja ulkoilua ei ole kielletty ja ne on sallittu myös riskiryhmään kuuluville. Mutta on hyvä seurata viranomaisten antamia määräyksiä:

 • muistetaan hygienia
 • vältetään lähikontakteja ja väkijoukkoja
 • pyöräilyä on hyvä suosia yksin tai oman perheesi kanssa.

 

Poikkeustilasta huolimatta jokainen ihminen tarvitsee liikuntaa. Liikunta kehittää fyysistä hyvinvointia ja ulkoilu auttaa henkiseen hyvinvointiin, kuten rentoutumiseen ja mielialan nousuun. Pyöräillessä saakin liikunnan ja ulkoilun hyödyt helposti, kertoo LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

 

Haastepyöräily -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa 1.5.-21.6. ja joissakin kunnissa, kuten Jämijärvellä,  kampanja jatkuu syksyyn asti.

LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, kuten polkupyöriä, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

 

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä netti- ja mobiilikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily.

Näin saat sovelluksen älypuhelimeesi:

 

 1. Hae sovellus kännykän kautta osoitteesta: m.tarzani.com/haastepyoraily/
  HUOM! sovellus ei löydy App-kaupasta!

 

 1. Kirjaa ensin omat tiedot sovellukseen. Nimi ja ajettu km-määrä ovat
  pakolliset, muut yhteystiedot voit merkitä, jos haluat osallistua arvontaan.

 

 1. Kirjaa omat pyöräilysi. Kirjauspäivämäärä tulee automaattisesti, sen voi
  myös halutessaan vaihtaa. Pyöräilykuntasi tulee automaattisesti
  ensimmäisen kirjauksen jälkeen. Merkitse ajamasi pyöräilymatka.
  Vapaa kenttä -kohtaan voit merkitä esim. reittisi, millainen ilma tai
  oman fiiliksen.

 

 1. Sovellus näyttää etusivulla omat viimeisimmät pyöräilyt sekä kuntakohtaisen
  ranking-tilanteen.

 

 1. Sovelluksen voi tallentaa puhelimen työpöydälle. Esim. Android-selaimen
  valikosta toiminnolla ”Lisää aloitusnäyttöön”.

 

 

*************************************************

Hiihtoladut

Jämijärvellä on kansainväliset laatukriteerit ja vaatimustasot täyttävät hiihtoladut. Jämillä tehdään sään sallimissa olosuhteissa hiihtoladut. Valaistuja latuja lähtee Jämin hiihtotunnelin luota seitsemän kilometrin matkalla. Lisäksi on valaisemattomia latuja.
Ajantasalla olevat tiedot löytyvät latukartasta.

Luistinradat

Kirkonkylässä jääkiekkokaukaloon ollaan sään sallimissa olosuhteissa jäädyttämässä jäätä. Ministadionille, tai sen läheisyyteen jäädytetään pikkulapsille oma luistelualue, jonne ei ole sallittua mennä mailojen kanssa.

Tykköön koululle jäädytetään jää sään sallimissa olosuhteissa.

LUISTELLESSASI MUISTATHAN KYPÄRÄN!

 

Kuntosali

Kirkonkylän kuntosali on päivittäin auki 9-21. Lähtekää kokeilemaan vaikkapa aikaisemmin salilla käyneiden ystävienne kanssa. Avoimien ovien päiviä vietetään erikseen ilmoitettuina päivinä, jolloin maksua ei peritä. Muuna aikana keskustan kuntokellarille myydään ”lippuja” kertakäynti 5€, puoli vuotta 50 € sekä vuosi 70 €, alle 18-vuotiaat puoleen hintaan. Kymmenen hengen ryhmät erikseen sovittuna aikana 40 €/h.

Liikuntasalivuorot

Jämijärven keskuskoulun liikuntasaliin on yhdistyksillä mahdollisuus saada urheiluvuoroja. Päivitetty salivuorolista näkyy kunnan kotisivuilla kohdassa vapaa-aika. Jämi Areenan salivuoroja voi kysyä kunnanvirastolta.

Urheilukenttä

Kunnan urheilukentällä voi harrastaa yleisurheilua, useissa lajeissa.

Mini-Stadion

Monitoiminen kenttä, jossa tekonurmi pinnoite, muuntuu moneen erilaiseen käyttöön. Kesällä siinä on hyvä pelata erilaisia joukkuepelejä koripallosta petanqueen. Talvella siihen tai sen välittömään läheisyyteen pyritään jäädyttämään luistinrata, jossa perheen pienimmät voivat harjoitella luistelua.

Uimarannat

Mielahden uimaranta
Perhepuiston uimaranta
Urheilukentän uimaranta

Uimarannat ovat vapaassa käytössä kesäkaudella. Uimarannoilla ei ole järjestetty valvontaa. Lapsille järjestetään uimakoulu uimahallissa kesäkuulla. Seuraa tarkempaa tiedottamista kuntatiedotteessa ja lehdessä.

HUOM! Uimarannoillamme ei ole järjestetty uimavalvontaa!

Liikuntasalivuorot

Salivuorot Jämi Areenalle ja koulun saliin jaetaan syksyisin. Pääasiassa yhdistyksille on tarjolla Jämi Areenalta viikolta aikoja, jolloin voi liikuttaa kuntalaisia.

Kuntovihot

Jämijärven vapaa-aikalautakunta on päättänyt, että emme ole kuntana mukana Satakunnan haastepyöräilyssä. Kuntovihot laitetaan pyöräilyreiteille toukokuun aikana ja ovat paikoillaan syyskuun loppuun. Näistä vihoista arvotaan pieniä huomion osoituksia liikkujille.

Maanantaikisat

Palokosken liikunta- ja urheiluseura on liikuttanut lapsia yleisurheilun merkeissä joka kesä usean vuosikymmenen ajan. Kolmen kilpailun osallistumisella saa lusikan, useissa perheissä on saatu kerättyä hieno kokoelma useassa sukupolvessa samaa palkintolusikkaa. Kilpailut toteutetaan maanantaisin kesä- ja heinäkuussa. Osallistuminen on ilmaista.