Siirry sisältöön

Valokuituverkko

Jämijärven, Kiikoisten, Lavian ja Pomarkun kunnat sekä Kankaanpään kaupunki perustivat toimivat tietoliikenneyhteydet turvatakseen Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n (PSSV). PSSV rakennutti halukkaille liittyjille valokuituverkon näiden kuntien alueelle. Kuntaliitosten myötä omistajiksi ovat nyt tulleet Kiikoisten sijaan Sastamala ja Lavian sijaan Pori. Runkoverkko valmistui vuonna 2016 ja liittymiä rakennettiin n. 3 500. Operaattoreina toimivat Satapirkan Puhelin Oy, Telia Oy ja PSSV (SunNet).

Valokuitu eroaa monin tavoin mobiiliverkosta. Mobiiliyhteyksissä kaikki maston alueella olevat käyttäjät jakavat samaa tietoliikennekaistaa, jolloin yhteys hidastuu käyttäjien määrän kasvaessa. Samoin etäisyys mastosta ja maasto-olosuhteet vaikuttavat yhteyden nopeuteen ja laatuun. Valokuituyhteydellä sen sijaan saat yksin tilaamasi nopeuden käyttöösi eivätkä käyttäjämäärä tai sääolot vaikuta yhteyteen. Valokuitu mahdollistaa myös häiriöttömän ja huikean hienon teräväpiirtokuvan tv-lähetyksiin. Valokuituverkko ei vanhene teknisesti; kun nopeutta tarvitaan lisää, vaihdetaan vain päätelaitteita. Eikä valon nopeutta nopeampaa tekniikkaa ole eikä tule.

Miksi siis katsoa huonoa tv-kuvaa tai kärsiä epäluotettavista tietoliikenneyhteyksistä? Miksi ajaa mopolla, jos tallissa on urheiluauto? Ota kuitu käyttöön! Lue lisää osoitteesta www.pssv.fi