Siirry sisältöön

Jämijärvellä on ystävyyskunta Saksassa. Geisenfeldin kaupungin kanssa yhteistyö on ollut tiivistä ja v. 2018 solmittiin virallinen yhteistyösopimus. Tähän yhtenä osana kuuluva koulujen välinen yhteistyö on tarkoitus käynnistää lähiaikoina.

Geisenfeld sijaitsee Saksan Baijerissa, n. 60 km Münchenistä pohjoiseen. Asukkaita Geisenfeldin pikkukaupungissa on n. 10.000 ja alueelle muuttaa jatkuvasti uusia asukkaita. Alueen suuria työllistäjiä ovat mm. naapurikaupungissa Ingolstadtissa toimiva Audin tehdas sekä EADS, joka tekee mm. Airbuseja ja Eurofightereita. Erikoispiirteenä maisemassa näkyvät runsaat humalaviljelmät. Hallertaun alueella, johon Geisenfeld kuuluu, viljellään humalaa yli 15 000 hehtaarilla. Vertailun vuoksi, Jämijärven peltopinta-ala on n. 5 500 ha.

Aurinkopaneelipeltoa Geisenfeldissä
Saksassa uusiutuvaa energiaa tuetaan monin tavoin. Aurinkopaneelipellot ovat yleistyneet maisemakuvassa. Kuvassa vasemmalla Geisenfeldin pormestari Christian Staudter ja oikealla paneeleiden omistaja.
Geisenfeldin vanhan kaupungintalon katolla pesii kattohaikara.
Geisenfeldin vanha kaupungintalo on restauroitu ja toimii nykyisin osittain museona. Katolla pesii kattohaikara.
Luomumaissipeltoa Geisenfeldissä.
Jämijärven retkikunta tutustumassa geisenfeldiläiseen luomutilaan. Maissi ja vehnä kylvettiin harjuun tilan itse modifioimalla kylvökoneella. Tilalla oli myös kanoja.