Siirry sisältöön

Maatalousyrittäjien lomituspalvelut

Honkajoen lomatoimi hoitaa maatalouslomitukset Honkajoen, Jämijärven ja Siikaisten kuntien sekä Kankaanpään kaupungin alueella.
Vuoden 2011 alusta Honkajoen paikallisyksikköön liittyivät Karvian, Kihniön, Kiikoisten, Lavian, Merikarvian ja Pomarkun kuntien sekä Parkanon, Porin ja Ulvilan kaupungin maatalouslomitukset.

Toimisto on avoinna Honkajoen kunnanvirastolla arkisin seuraavasti:
Maanantai kello 9.00–15.30
Tiistai kello 9.00–12.00
Keskiviikko kello 9.00–15.30
Torstai kello 9.00–12.00
Perjantai kello 9.00–15.30.

Postin kulku Honkajoelle
Jämijärven ja Siikaisten tuottajat sekä lomittajat voivat jättää asiakirjoja omaan kunnanvirastoon, josta ne toimitetaan edelleen Honkajoelle.
Kankaanpään tuottajat ja lomittajat voivat jättää asiakirjoja Kankaanpään kaupungin palvelupisteeseen (Keltainen talo) Keskuskatu 41, josta ne toimitetaan edelleen Honkajoelle. Kankaanpään maaseututoimistoon, Torikatu 7 A, voi myös jättää lomituspostia.
Honkajoen tuottajat ja lomittajat voivat jättää asiakirjoja työaikana lomatoimistoon. Muuna aikana postin voi jättää kunnantalon ulko-oven vieressä olevaan lukittavaan punaiseen postilaatikkoon.

Lomatoimiston henkilökunta:

Sirpa Poikelispää
lomituspalvelujohtaja
050 577 5219

Seija Marjamäki
lomatoimenohjaaja (Tilakäynnit, laskutus ym. tehtävät)
044 577 5214

Pia Isomäki
lomatoimenohjaaja (Karvia, Parkano ja Kihniö + palkanlaskenta)
044 772 7515

Mirja Ryynänen
lomatoimenohjaaja (Honkajoki, Kankaanpää ja Siikainen)
0400 724 304

Mia Puska
lomatoimenohjaaja (Jämijärvi, Lavia, Merikarvia, Pomarkku, Pori ja Ulvila)
044 577 5216

 

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@honkajoki.fi

Yleistietoa lomituksesta:

Alueellamme toimii 45 vakituista ja 9 määräaikaista maatalouslomittajaa sekä muutamia kymmeniä tuntipalkkaisia maatalouslomittajia.
Vuonna 2009 lomituksia kirjattiin 13 808 päivää.
Karjatalousyrittäjät saavat vuosilomaa 26 päivää vuodessa (sisältää 3 pyhää). Sijaisapua annetaan, mikäli tilalla on ulkopuolisen avun tarve, esim. yrittäjän sairastuessa tai äitiys- ja vanhempainloman takia. Sijaisapua voidaan antaa myös kasvinviljelytilalle.
Sijaisapumaksu määräytyy yrittäjän pakollisen myel-työtulon mukaan. Tuntihinta on 1 € + 1/5000 vuoden alussa olevasta työtulosta. Tuettua maksullista lomitusta on mahdollista saada 120 tuntia vuodessa, hinta 1.2.2010 alkaen 10,47 €/tunti. Maksullista lomitusta voi saada muuhunkin kuin karjataloustyöhön.
Lomatoimi on kunnanhallituksen alainen toiminto.
Maatalouslomitus on palvelu, joka ei kuulu kunnan peruspalveluihin, vaan se on annettu kunnalle toimeksi. Sitä hoitaa alansa erikoistunut henkilöstö. Lomituspalvelulain mukaan palveluyksikön vastuuhenkilö päättää lomituspalvelujen antamisesta, palvelun saajalta lain nojalla perittävistä maksuista, palvelun saajan velvollisuudesta korvata perusteettomasti annetuista lomituspalveluista aiheutuneet kustannukset. Muutosvaatimus päätöksistä esitetään Melaan ja Melan päätöksestä edelleen hallinto-oikeuteen.
Alueelle on perustettu lomituksen yhteistoimintaryhmä, jonka tehtävänä on eri tahojen yhteistyön edistäminen sekä tiedon välittäminen. Lomituksen yhteistoimintaryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Yhteistoimintaryhmään kuuluu jokaisesta toimialueen kunnasta yksi seuraavien ryhmien edustaja: kunta, MTK, lomittajat, lomahallinto ja MELA-asiamiehet.

www.honkajoki.fi