Siirry sisältöön

Mikä ihmeen nuva?

Nuorisovaltuustot edustavat kunnan nuoria kunnallisessa päätöksenteossa. Nuvan tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja. Nuvien tarkoituksena on myös tiedottaa nuoria kunnan päättäjien toiminnasta sekä auttaa nuoria löytämään keinoja vaikuttaa. Lisäksi ne edistävät vuoropuhelua nuorten ja päättäjien välillä ja ottavat nuoret aidosti mukaan yhteiseen päätöksentekoprosessiin. Nuvat myös järjestävät erilaisia tapahtumia, kampanjoita ja tempauksia.

Mukaan toimintaan pääsee ilmoittautumislomakkeen kautta tai ottamalla meihin yhteyttä Instagramissa. Nuva ry:n nettisivuille pääset tästä.

Nuorisovaltuusto vaikuttaa

Jämijärven nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus hyvinvointi-, sivistys- ja teknisessä lautakunnassa sekä kunnanvaltuustossa. Nuvalla on myös suora aloiteoikeus kunnanvaltuustoon. Osallistumme Cellarilla pidettäviin yökahviloihin ja peli-iltapäiviin sekä pidämme pieniä tapahtumia ympäri kalenterivuotta. Käymme Nuva ry:n järjestämissä koulutuksissa ja olemme osana hyvinvointialueen omaa nuorisovaltuustoa Satanuvaa.

Kaikki 13–18-vuotiaat (v. 2009–2005 syntyneet) ovat tervetulleita mukaan meidän nuvaan! Jämijärvellä nuvatoiminnassa auttavat valtuustokummit Satu Jokela (Keskusta) ja Miia Sjöman (SDP).

Jäsenet

Aada Eloranta
Vilja Haapaniemi
Minttu Jokela
Aleksi Koivumäki
Olivia Lehtonen
Sara Pietilä
Helmi Raitinpää
Lauri Tervalahti

Yhteystiedot

Yhteydenotot Instagramissa tai sähköpostilla nuoret.jamijarvi@gmail.comNuvan LinktreeNuvan pöytäkirjat

Puheenjohtaja
Vilja Haapaniemi
044 350 4234
vilja.haapaniemi@gmail.com

Nuvan ohjaaja
Teemu Huhtakangas
040 587 6539
teemu.huhtakangas@jamijarvi.fi